Amorphophallus borneensis

Verzorging en informatie over de Amorphophallus Borneensis.

Informatie over de Amorphophallus Borneensis

Zoals de naam al zegt komt Amorphophallus Borneensis voor op Borneo en Jakarta. Het is een prachtig soort uit het tropische oerwoud Borneo. Wat een grote diversiteit heeft aan patronen en kleuren op de stam. Het is altijd een grote verassing bij het geven van het derde blad. Want dan wordt het pas duidelijk hoe dat deze plant zich laat inkleuren. Tot onze verbazing groeit Amorphophallus Borneensis in het begin langzaam maar lijkt het dat na een jaar toch behoorlijk kan gaan groeien. Borneensis groeit in 3 tot 5 jaar uit tot een grootte waarin hij kan gaan bloeien. Dit gebeurt op een spectaculaire wijzen.

Verzorging van de Amorphophallus Borneensis

Het verzorgen van Amorphophallus Borneensis is vrijwel hetzelfde als dat van een Amorphophallus Titanum alleen wordt Borneensis niet zo groot. Amorphophallus Borneensis staat het liefste op een warmere plek in huis met zicht op het zuiden.

Substraat

Amorphophallus Borneensis staat het beste in een mengsel van witte turf perliet en bark en kan absoluut niet tegen uitdrogen. Daardoor verliest Amorphophallus Borneensis zijn wortels en zal deze tot dormancy worden gedwongen. Wat vaak een negative effect heeft op de bol.

Amorphophallus borneensis
Amorphophallus Borneensis zaailing

Dormancy

Informatie over de dormancy van Amorphophallus Borneensis. Borneensis kent op de plek waar dat ie vandaan komt geen dormancy en blijft dan ook het liefste in zijn blad staan. Zodra de bol een grote heeft bereikt van 3 cm kan deze voor enige tijd als bol worden bewaard. Maar dan wel op kamer temperatuur en in de aarde die licht vochtig wordt gehouden.

Voeding

Amorphophallus Borneensis. houdt van hoge n-p-k gehaltes om goed te kunnen groeien. Raden wij een ver houding aan van 10-30-35 aan met micro. Wat vaak ook helpt is om regenwater te gebruiken omdat dit een lagere PH waarden heeft. Dit wil zeggen dat als de ph van het water lager is de voedingstoffen beter opgenomen kunnen worden door de wortels.

Link met foto,s van de bloem van de Amorphophallus Borneensis