Verzorging en informatie over de Amorphophallus Titanum

Amorphophallus Titanum
Amorphophallus Titanum flower

Amorphophallus: Titanum is een reuzen arendskelk die er bestaat ook wel titan Arum genoemd. Het is een van de meest bekende kenmerken in Indonesië en van de . De plant kan een hoogte halen van bijna 6 meter en een spanweiden van 5 meter. De bloembol zelf kan een gewicht bereiken van meer dan 150 kilo. de bloembol zelf bloeit van af de ongeveer 30 kilo. Op dit punt zal de plant ongeveer 2 meter hoog zijn. De bloem zelf wordt gemiddeld 2 meter hoog soms zelfs hoger. Amorphophallus Titanum is een van de 4 reuzen arendskelken de andere 3 zijn Amorphophallus Hewitti, Amorfhophallus Gigas en Amorphophallus Decus-silvae. Het mooie van deze vier planten is dat ze zeer gemakkelijk gecultiveerd kunnen worden. Dit betekent dat deze soorten makkelijk te houden zijn.

Herkomst van de Amorphophallus Titanum

Amorphophallus Titanum komt uit Indonesië waar deze voorkomt op heuvels diep in de regen wouden.

Substraat

Amorphophallus Titanum verlangt een goede drainage met perliet en bark. En vaak een grotere pot dan verwacht omdat de knolgrootte met onverwachte grootte kan toenemen. Wij raden u dan ook om Amorphophallus Titanum te verpotten ! Amorphophallus Titanum heeft vrij weinig specifieke eisen aan het substraat behalve dan dat het een goede drainage nodig heeft. Dit doen wij door perliet en bark toe te voegen. Verder geven wij geen specifieke beschrijving van substraat voor Amorphophallus Titanum omdat het bijna niet uit maakt waar je hem in zet. Zolang die het water maar goed af voert. mengsels kunnen bestaan uit witte turf, zwarte turf, kokos, perliet, seramis, bark, potgrond en zelfs plastic schuim.

Verzorging

Amorphophallus Titanum houd van een lichte standplaats met geen direct zonlicht. Want van in de felle volle zon staan verbranden al zijn bladeren. Ook houd Amorfhophallus Titanum van veel warmte om goed te kunnen groeien. De minimale temperatuur voor Amorphophallus Titanum licht rond de 15 graden en gaat dan ook prima in een huiskamer. Wat vaak gedacht wordt is dat Amorphophallus Titanum niet te houden is omdat mensen denken dat ze lucht vochtigheid nodig hebben terwijl dat niet zo is.

amorphophallus titanum zaailing 1 jaar oud

Dormancy

Amorphophallus Titanum kent geen echte rustperiode. Gaat Amorphophallus Titanum wel in rust dan is het belangrijk deze te verpotten en de grond licht vochtig te houden bij een temperatuur van 20 graden. Vaak blijft Amorphophallus Titanum dan voor ongeveer 3 maanden in de grond zitten tot deze weer uitloopt.

Voeding

Amorphophallus Titanum houdt van hoge n-p-k gehaltes om goed te kunnen groeien. Raden wij een ver houding aan van 10-30-35 aan met micro. Wat vaak ook helpt is om regenwater te gebruiken omdat dit een lagere PH waarden heeft. Dit wil zeggen dat als de ph van het water lager is de voedingstoffen beter opgenomen kunnen worden door de wortels.

Wikipedia