Verzorging en informatie over de Amorphophallus Rayongii

Amorphophallus Rayongii
Amorphophallus Rayongii

Informatie over de A. Rayongii

Rayongii is een Amorphophallus die recent is beschreven en afkomstig uit de Filipijnen dat pas sinds kort is en dus pas is ontdekt. Het is dus een relatieve nieuw soort wat nog niet heel veel mensen zullen hebben. Het zijn zeer makkelijk planten ,,om te houden en stellen geen bijzondere eisen aan klimaat en of substraat. De Voortplanting van A. Rayongii gaat het beste met door middel van offsets die er veelvoudig aan zitten na een groeiseizoen. Die makkelijk verwijdert kunnen worden door ze af te breken. WEl moet u er dan rekenig mee houden dat de wondt van de bol moet drogen zodat deze niet gaat rotten.

Verzorging.

Het verzorgen van deze plant is zeer eenvoudig gebleken en voldoet dan ook al snel aan zijn behoeften. Dat is vooral warmte en luchtvochtigheid verder is het belangrijk dat je Rayongii een substraat geeft die het water goed afvoert om een rottende knol te voorkomen.

Dormancy.

Of dat de A. Rayongi van zich zelf een dormancy kent weten we niet wel weten we dat deze als plant prima op gedijt op kamertemperatuur. En daarna snel weer terug loopt tot bol bij het krijgen van minder licht tijdens de wat kortere dagen van het jaar. En het is dan ook het beste om de bol uit het substraat te halen om vervolgens schoon te maken. Om deze vervolgens weer opnieuw in te potten zodat de bol niet kan uitdrogen. Door blootstelling van de droge kamer lucht.

Bloeien.

A. Rayongii zal al naar enkele jaren bloeien met een enorme bloem die bij bestuiving weinig zaden zal maken.

Amorphophallus Rayongii
Amorphophallus Rayongii

Voor de bloem van de A. Rayongii klik dan hier.