Verzorging en informatie over de Amorphophallus Asper

Amorphophallus Asper is een nog onbeschreven soort uit Indonesië. En is er dus nog maar heel wienig over bekend. Asper kan ongeveer 2 meter hoog worden en 1,5 meter breed. De knol zelf kan 2 tot 3 kilo wegen. Dit soort bloeit gekweekt vanaf zaad na 3 jaar. Het is een zeer snel groeiend soort vergeleken met de Amorphophallus Titanum of Amorphophallus Gigas. En het is ook net zo makkelijk te houden als A. Gigas verder stelt Asper weinig eisen. Behalve dat Asper niet tegen kou kan. Asper Groeit bijzonder goed in een huiskamer of in de zomer buiten in de volle grond. houd er dan wel rekening mee dat de grond temperatuur hoog genoeg is.

Herkomst van de Amorphophallus Asper

A.Asper komt uit de tropische wouden van Indonesië waar hij als zeldzaam wordt beschouwd. Ook omdat het nog als een onbeschreven soort wordt beschouwd.

Amorphophallus asper

Substraat

Amorphophallus Asper groeit in een substraat dat bestaat uit witte turf perliet en bark. Asper is niet bepaalt kieskeurig over zijn substraat dus zorg er vooral goed voor een goede drainage.

Verzorging

De verzorging van de onbeschreven soort A. Asper is niet veel anders dan die van een Gigas of een Prainii. Asper staat graag bij een raam op het zuiden, maar dan niet met zijn blad tegen het koude raam aan. Ook net als bij alle andere soorten mag zijn kluit niet volledig uitdrogen. A. Asper kan in de zomer op een beschutte plek buiten staan

Dormancy

A. Asper gaat in de winter niet in dormancy en wil dan ook het liefste in zijn groene blad blijven staan. omdat dit nog een onbeschreven soort is weten we ook nog niet hoe goed je de bol kan bewaren in de winter.

Youtube link van iemand die de Asper al in bloei heeft gekregen.