Verzorging en informatie over Amorphophallus Decus-silvae

Informatie over decus-silvae

Amorphophallus Decus-silvae is een van de 4 reuzen arendskelk die voorkomt in de regenwouden van Indonesie en Jakarta. En waar ze zeldzaam worden waargenomen in het wild. Titan Arum Decus-silvae kan 5 meter hoog worden en een spanwijden hebben van 3,5 meter. En lijkt kwa uiterlijk sprekend op Amorphophallus Gigas, ze zijn bijna niet van elkaar te onderscheiden. behalve dat Aorphophallus Decus-silvae een iets bruinere stam heeft dan Gigas. De bloei zal plaatsvinden vanaf een knol gewicht van ongeveer 12 kilo. De bloem zelf bloeit op een hoge stam van soms wel meer dan 5 meter hoog. Met een gele kolf en een roden gevlekte spathe. Het is een van de meest makkelijke soorten uit het tropische regenwoud.

Verzorging

Amorphophallus Decus-silvae ook wel reuzen arendskelk of titan arum genoemd. Is net zo makkelijk als Amorphophallus Gigas. En wil dan ook precies hetzelfde verzorgd worden. Het substraat is het zelfden en bestaat bijna volledig uit witte turf. Ook is Decus-silvae bestand tegen temperatuuren van de nacht van rond 12 graden. Overdag kan de Decus-silvae het beste rond de 20 graden worden gehouden.

Amorphophallus Decus-silvae
Amorphophallus Decus-silvae

over winteren

Amorphophallus Decus-silvae overwinterd makkelijk in een huiskamer met een plekje op het zuiden bij een raam niet tegen het raam ! Geef Decus-silvae in de wintermaanden dan ook niet overvloedig water maar houd wel de kluit licht vochtig. Verder wil deze plant in de warmere maanden wel wat voeding zoals bijna alle soorten amorphophallus.

Herkomst

Herkomst onze Decus-silvae komt uit Jakarta waar deze op afgelegen plekken voorkomt diep in de regen wouden. Ondanks zijn tropische herkomst groeit Decus-silvae zeer makkelijk in iedere huiskamer. Zaden van Decus-silvae komen van onze vaste leverancier. Die er voor zorgt dat er altijd planten worden terug geplant in de natuur. Zodat er in de toekomst genoeg te vinden zijn in de wouden van Indonesie en Java.

Substraat

Substraat Decus-silvae houd van een substraat met een goede drainage. Maar met meer witte turf dan de meeste soorten Amorphophallus. Wij raden aan om voor 50% turf te gebruiken. Ook voegen wij 20% perliet en 20% bark toe zodat er een goede vochtbalans is in het substraat. Bark zorgt er voor dan het substraat altijd iets van vocht heeft. Zodat wortels niet afsterven bij verdroging.

Dormancy

Dormancy Amorphopahus Decus-silvae is niet gewend aan een rust periode. Dit betekend dat Decus-silvae niet gaat slapen in de winter en dus vrolijk blijft staan in de huiskamer. Mocht Decus-silvae wel gaan slapen is het verstandig die bol te verpotten. En dus in schone nieuwe aarde te zetten. Houd hierna de grond licht vochtig en bewaar deze pot om een warme plek van 20 graden. Zodat Decus-silvae weer kan vol groeien tot decoratieve plant.

Bloeien

Bloeien Decus-silvae zal niet zomaar gaan bloeien vaak duurt dit toch wel enkele jaren. Mocht Decus-silvae dan bloeit deze met een zeer hoge bloeiwijzen van soms wel 5 meter hoog. Dit betekent dat het dan ook behoorlijk lastig is om hier zaden van te krijgen.

mocht u wel een Decus-silvae in bloei hebben stuurt gerust een foto.

http://www.aroid.org