Verzorging en informatie over de Amorphophallus Muelleri

Muelleri

A. Muelleri ook wel Oncophyllus genoemd is een van de bekendere soorten uit Azie waar deze met een grote aantallen voorkomt. In de gebieden waar deze plant groeit staat het er dan vaak ook vol van. Muelleri wordt bij volledige volwassenheid 1.80 hoog in het wild. en is in staat om na 3 jaar al te bloeien.

Substraat

Amorphophallus Muellerii ook wel Oncophyllus genoemd is een van de makkelijkste soorten soorten om te houden. En verlangt daarom ook niets bijzonders aan zijn bodem behalve dat dat het een goede drainage moet hebben. Verder kunt u Amorphophallus Muelleri ook prima in de volle grond zetten. Zolang het buiten warm genoeg is.

Amorphophallus Muelleri
Amorphophallus Muelleri
Amorphophallus Muelleri
Amorphophallus Muellerillen op het blad van Amorphophallus Muelleri

Dormancy

Amorphophallus Muellerii kent wel enigzins een dormancy ook gaan wij er van uit dat meullerii in zijn eigen land van herkomst wel periodes van rust heeft. Maar hier in het niet zo warme Nederland kunnen we deze plant heel makkelijk bewaren als bol in de minder warmere maanden van het jaar.

Voortplanting

Amorphophallus Muellerii maakt bollen aan het blad die bij volledige ontwikkeling geplant kunnen worden. Tevens kan ze plant worden vermeerderd door het kweken van uit zaad.

Voor enkele foto,s van de bloem van de A. Muellerii klik dan hier.