Verzorging en informatie over de Amorphophallus Lambii

Amorphophallus Lambii komt uit Borneo en is daar zeer zeldzaam. Amorphophallus Lambii verlangt naar iets meer warmte dan een Titanum of een Gigas. Zo,n 20 tot 25 graden  vind Lambii het fijnste. Ook het grondmengsel is anders en bestaat vooral uit Seramis bark en witte turf. Lambii is ook niet te bewaren als bol.En verlangt het ook om in de aarde te blijven zitten tijdens zijn rust periode. en houd van een losse grond die vruchtbaar is. het is een langzame groeier zowel als in plant en als in bol. Lambii wordt ongeveer 2 meter hoog en 1.60 breedt en bloeit pas na 5 jaar.

verzorging

Verzorging van Amorphophallus Lambii is niet veel anders dan de meeste soorten. Lambii verlangt alleen naar iets meer warmte het beste doet deze plant het bij 25 graden

Substraat

Het substraat van Amorphophallus Lambii is anders dan dat van de meeste soorten uit Indonesie en bestaat dan ook vooral uit Seramis, bark, perlit en witte turf. Belanrijk is dat voor Amorphophallus Lambii een juiste vocht balans rondom de wortels zit en de bol zit. zodat deze niet te nat staat of te droog. te nat dan rot alles heel; snel weg en te droog verdrogen de wortels weer heel snel. Daarom voegen wij ongeveer 1\3 Seramis toe aan het substraat.

Amorphophallus Lambii
Amorphophallus Lambii

amorphophallus Lambii in het wildt
Bloeiende Lambii

Bloeien

Amorphophallus Lambii lambii bloeit vaak pas na 4 of 5 levensjaren gekweekt uit zaad. Maar als Lambii eenmaal bloeit is het wachten meer dan waard geweest. Amorphophallus Lambii heeft tijdens de bloei een groene buitenkant met een donker paarse binnenkant. het een van de meest mooiere bloemen die u maar kunt hebben.

Dormacy

Amorphophallus Lambii kent bijna geen dormancy en staat dan ook voornamelijk in zijn prachtige blad. Mocht Amorphophallus Lambii wel in dormancy gaan dan is het aan te raden om de bol controleren op gebreken. Maar let wel op als je eenmaal de aarde om de wortels hebt weggehaald komen deze niet zomaar weere terug en bestaat de kans dat de bol gaat rotten. Of komt uit te drogen door een onjuist vochtbalans.

link

Foto van bloeiende Amorphophallus Lambii