verzorging en informatie over de Anthurium Spectabilis

Anthurium Spectabilis

Anthurium Spectabilis komt oorspronkelijk uit Colombia. Waar deze vaak voorkomt groeiend tussen de rotsen of op de schors van een grote boom. Het zijn sterk groeiende planten die graag snel te groot worden. DEze beesten kunnen in slechts 1 jaar al bladeren geven die al gauw meer dan 1 meter lang zijn. En dan is Anthurium Spectabillis pas halverwegen en wil dus zeggen dat deze wel richting de 2 meter kunnen gaan. Ja dat is langer dan de meeste mensen ! Dit zou dan waarschijnlijk de allergrootste epifytische anthurium moeten zijn uit Colombia.

AnthuriumSpectabilis

Substraat

De meeste Anturium staan graag op een mix van Spaghnum moss, perliet, bark en of lava stenen. Vaak gaat het erom dat dit een luchtig middel bedraagt. We raden aan om een zware steen onder in de pot te leggen ! aangezien dat dit een hangend soort is wat m erg zwaar maakt en naar een kant van de pot laat kantelen. Erg vervelend als je er iets belangrijks onder laat staan.

Verzorging

Anthurium Spectabilis Staat graag in de half schaduw en het liefste in een lucht vochtige omgeving bij een temperatuur van 21 graden.

Voeding

In cultivatie kun deze plant het beste 1 keer per maand wat vloeibare mest meegeven.

Anthurium Spectabilis
de bloei

Klik hier voor een andere pagina over de anthurium Spectabilis.

Klik hier om terug te gaan naar de product pagina.