Verzorging en informatie over de Amorphophallus Variabilis

Amorphophallus Variabilis zaden
zaden van Amorphophallus Variabilis

Amorphophallus Variabilis

Amorphophallus Variabilis is een zeer variabel soort de naam zegt het al (Variabilis) dit soort komt veel voor op Jakarta en wordt niet veel hoger dan een meter wel is dit een plant die best breedt wordt in verhouding met zijn hoogte. Variabilis heb je in een behoorlijk aantal varianten de steel van de stam kan in zeker 6 gevallen totaal anders van mekaar er uit zien een beetje verglijkbaar met Maxwellii of Borneensis. Deze plant wordt in ons klimaat gemakkelijk gehouden en lijkt dan ook een beetje op de bekende Paeoniifolius. Die zeer geschikt voor de volle grond is zodra het warm genoeg is. Verder is Variabilis goed te houden als bol in de winter 6 maanden in winterslaap is voor dit tropische soort geen probleem u kunt de bol in de huiskamer bewaren. De verzorging van Amorphophallus Variabilis is dan ook zeer eenvoudig.

Herkomst van de Amorphophallus Variabilis

Amorphophallus Variabilis komt uit Indonesië met name het eiland Java. Waar deze ook regelmatig wordt gevonden door de mensen die er in de buurt wonen. En deze door de stank van zijn bloemen wordt gevonden.

Verzorging van de Amorphophallus Variabilis

Het verzorgen van de Amorphophallus Variabilis is een beetje hetzelfde als die van een Paeoniifolius en wordt dan ook als zeer makkelijk beschouwd. Alleen zet je Amorphophallus Variabilis niet in de volle zon maar een beetje op een beschutte plek. Ook variabilis houdt van warmere temperaturen en groeit dan ook het beste in de zomermaanden

Substraat

Het substraat waar Amorphophallus Variabilis bestaat vooral uit witte turf, perliet en bark. Ook voegen we aan dit mengsel wat kleigrondverbeteraar toe zodat het een wat zwaarder grondmengsel is. Wel is het van belang dat Variabilis ongeveer 10 centimeter wordt in gepot zodat de bladsteel recht overeind blijft staan. Of dat Amorphophallus Variabilis gedijt in de volle grond weten we nog niet maar we gaan er van uit dat als de grond warm genoeg het prima kan.

Dormancy

Amorphophallus Variabilis gaat meestal naar 1 groei periode weer terug in Dormancy. En is dan ook behoorlijk goed te bewaren als bol. Deze bol kunt u dan ook makkelijk voor ongeveer 6 maanden bewaren op een droge plek op huiskamer temperatuur.

Amorfhophallus Varibilis
Amorfhophallus Varibilis bol

Voor foto,s van de bloem van de Amorphophallus Variabilis klik hier