Verzorging en informatie over de Amorphophallus Thaiensis

Verzorging van de Amorphophallus Thaiensis

Amorphophallus Thaiensis is een wat kleiner soort uit Thailand de naam zegt het natuurlijk al. Amorphophallus Thaiensis verlangt naar een goed doorlatende bodem waar perliet is aan toegevoegd. Het is een soort dat niet echt een dormancy kent en dan ook het liefste in zijn blad blijft staan. Wel is het zo dat de bol in dormancy bewaard kan worden voor enkele maanden. Thaiensis doet het wel goed op de meesten plekken in huis. En kan in de wat warmere maanden van het jaar prima naar buiten op een beschutte plek. Amorphophallus Thaiensis maakt tijdens zijn groei periode meedere offsets en bij een bepaalde hoogte kunnen er leafbubils onstaan die gepropageerd kunnen worden tot nieuwe plant.

Bloeien

Amorphophallus Thaiensis bloeit al na enkele jaren met een groen gevlekte bloem

Dormancy

Amorphophallus Thaiensis kent in Thailand geen winter of kou periodes en blijft dan ook het liefste in zijn groene schut blad staan. Maar het is voor Amorphophallus Thaiensis geen probleem om toch voor 4 tot 5 maanden als bol bewaard. Houd er dan wel rekening mee dat de bol gevoelig is voor uitdroging en dan ook het beste in licht vochtige aarde blijft zitten. En op kamer temperatuur bewaardt moet worden.

Amorphophallus Thaiensis
Amorphophallus Thaiensis

Informatie over Amorphophallus Thaiensis Substraat

Amorphophallus Thaiensis voorkeur van substraat is niet zo heel specifiek zolang het maar een goede drainaige heeft. Het beste groeit Amorphophallus Thaiensis op een mengsel van witte turf, bark en perliet.

Voeding

Amorphophallus Thaiensis verlangt in de wat warmere maanden van het jaar naar wat voeding. Het beste kunt u deze aanmengen met regenwater zodat de PH waardes van de oplossing wat lager zijn. Houd er wel rekening mee dat dit een wat kleiner soort is en dus het beter doet met iets lagere N-P-K 5-15-15