Verzorging en informatie over de Amorphophallus Salmoneus

A. Salmoneus
Amorphophallus Salmoneus

Informatie over de Amorphophallus Salmoneus

Amorphophallus Salmoneus is een vrij laagblijvend soort afkomstig uit Palawan de Filipijnen. En groeit vaak tussen de rotsen met zijn blad richting de zon vaak loopt de groene steel bijna horizontaal. Het blijft een relatieve kleine plant die een best grootte knol produceert voor hij kan bloeien. Dat is vanaf ongeveer een halve kilo. En heeft vaak een volledige roze bloem op een groene steel die wel recht omhoog groeit. Amorphophallus Salmoneus groeit in een seizoen meerdere offsets die vervolgens weer uitgeplant kunnen worden.

Verzorging van de Amorphophallus Salmoneus

De verzorging van de Amorphophallus Salmoneus is net als die van bijna alle anderen afkomstig uit de Filipijnen. Het zijn planten die van wel wat warmte houden. Het beste groeit Amorphophallus Salmoneus op een warmere beschutte plek. En groeit alleen goed op het juiste substraat

Substraat

Het substraat waar de Amorphophallus Salmoneus is vaak iets zwaarder en er wordt aangeraden om er iets van Seramis in te doen. Verder bestaat het substraat uit witte turf, seramis en bark. Ook kan hier wat perliet aan worden toegevoegd.

Dormancy

Amorphophallus Salmoneus gaat na een groeiperiode van 7 a 8 maanden in dormancy. Dat wil zeggen dat je de bol voor enkele maanden moet bewaren. Het beste kunt u de bol droog op kamer temperatuur bewaren. Houd de bol wel in de gaten want na enkele maanden bestaat er de kans dat hij gaat rotten.

Klik hier voor foto,s van de bloem van de Amorphophallus Salmoneus