verzorging en informatie over de Amorphophallus Hewittii

amorphophallus Hewitti

Amorphophallus Hewittii is een van de grotere soorten maar dan uit Maleisie. Bloemen kunnen zo groot als een regenton zijn van 150 liter. Deze plant zal ook in staat zijn om al na enkele jaren te kunnen bloeien. Maar dan nog niet met zo,n reusachtige bloem maar een maar maten kleiner. Het is tevens ook de lastigste van de 4 reuzen. De bol zelf is namelijk erg gevoelig voor uitdroging en kan dus niet zoals sommige soorten in de open lucht bewaard worden. en zal dus altijd in de aarde moeten blijven zitten. Deze plant zal na 5 goede jaren met gemak een enorme bloem kunnen maken eentje waar voor je de krant mag bellen.

Substraat

Het substraat waar de Amorphophallus Hewittii in groeit bestaat bijna voornamelijk uit witte turf met wat bark en perliet .En groeit dus op de zelfde grond als Gigas, Decus-silvae of de Titanum. En houd ook van een hele luchtige bodem.

Verzorging

De plant als de bol zelf kun je het beste bij 21 graden houden. Of dat dit soort net zo gemakkelijk gedijt in een huiskamer als een A. Titanum of a. Gigas hebben we nog niet geprobeerd.

voeding

Amorphophallus hewittii kun je het gehele jaar bijmesten met een N-P-K verhouding van 5-30-20. Maar kijk wel uit dat je ze niet te veel voeding geeft want dan zullen de dikke wortels verbranden. Het beste kun je de halve aanbevolen hoeveelheid geven aangelengd met regenwater

Amorphophallus hewitii

Om direct naar de product pagina te gaan, klik hier.

Amorphophallus Hewitii is een van de grotere soorten maar dan uit Maleisie. Bloemen kunnen zo groot als een regenton zijn van 150 liter. deze plant zal ook in staat zijn om al na enkele jaren te kunnen bloeien.

klik hier voor een foto van een bloeiende hewittii