Verzorging en informatie over de Amorphophallus Dunnii.

informatie over de Amorphophallus Dunnii

Amorphophallus Dunnii is een vrij bekend soort en wordt dan ook als makkelijk beschouwd en is dan ook makkelijk om te verzorgen. Dunnii kan in de zomer maanden naar buiten op een beschutte plek. Amorphophallus Dunnii wordt ongeveer 2 meter hoog en bloeit bij een knolgewicht van 1 kg. De bloem bloeit op een hoge steel met een groene met wit gevlekte spathe.

Verzorging van de Amorphophallus Dunnii

Amorphophallus Dunnii is makelijk te verzorgen door er voor te zorgen dat ie in de juiste tijd van het seizoen wakker gemaakt wordt. Dat is al begin april dan kunt u proberen de bol wakker te maken om vervolgens uit te groeien tot plant. Pot Amorphophallus Dunnii wel in een ruime pot op want Dunni kan in 1 seizoen flink groeien.

Herkomst van de Amorphophallus Dunnii

Amorphophallus Dunnii komt oorspronkelijk uit zuid oosten van China

Amorphophallus Dunni fowering size

Substraat

Het substraat waar de Amorphophallus Dunnii in staat is iets anders dan de meeste soorten. Dunii verlangt namelijk naar een iets zwaarder mengsel. Dat mengsel bestaat uit witte turf, bark, perliet maar ook klei en zand. Dit doen wij om het grondmengsel te verzwaren. Amorphophallus Dunnii komt oorspronkelijk uit China waar die in klei gronden groeit. V erder moet het substraat wel een goede drainage hebben om het water goed af te voeren.

Dormancy

Amorphophallus Dunnii gaat na iedere groeiseizoen in dormancy dat betekent dat u deze in de winter als bol kunt bewaren. En in de zomer weer kan uitplanten. Amorphophallus Dunnii kunt u het beste droog bewaren.

link met foto,s van Amorphophallus Dunni in bloei