Verzorging en informatie over de Aglaonema pictum tricolor

Het verzorgen van de Aglaonema pictum tricolor

Aglaonema pictum tricolor vind het fijn om in een lucht vochtige omgeving te staan. En als ie daar dan ook daadwerkelijk staat laat de Aglaonema pictum tricolor het ook zien door zijn bladeren te laten assimileren oftewel druppels aan de punt van zijn bladeren. Verder kunt u ze het beste op temperaturen houden van ongeveer 20 graden houden. Echt koude dagen vind deze plant natuurlijk niet heel erg fijn. Ook verlangt de Aglaonema pictum af en toe wel eens naar voeding. Helaas geven wij ze dan al vaak te veel of net iets te sterk, Wat ze dan ook maar moeizaam kunnen verdragen. En er dan ook niet beter op gaan groeien. Het verzorgen van Aglaonema pictum tricolor wordt dan ook als iets lastiger ervaren.

Herkomst

Onze Aglaonema pictum komt uit Sumatra meestal de provincie van Aceh, maar we halen ze ook uit het zuiden van Sumatra oorspronkelijk zijn ze afkomstig van het eiland Sumatra. Waar ze groeien diep op de bodems van de tropische regenwouden. Planten die uit het woud komen laten vaak pas veel later hun unieke patroon zien. dit kan dan soms pas bij 30 cm zijn. Een pictum heb je niet heel erg snel en zal uiteindelijk jaren er over doen om zijn volwassenheid te tonen.

Substraat

De Aglaonema pictum staat bij ons op volledig sphagnum moss, bark en perliet en daar doen ze het behoorlijk goed op. Vaak wordt er na ontvangst gevraagd of ze op andere aarde gezet moeten worden. NEE dat hoeft niet het mengsel waar deze in wordt gekweekt is meer dan prima. En ja jullie mogen natuurlijk zelf weten of je er iets mee doet of niet. Maar ons advies is om deze toch wel voor een jaartje in zijn substraat te houden.

Aglaonema pictum

Voeding geven aan de Aglaonema pictum tricolor

Let goed op wat je aan voeding geeft aan de Aglaonema pictum want ze zijn behoorlijk gevoelig voor te voeding. Met name als u te hoge gehaltes geeft of veelte sterk aanmengt. Wat wij aanraden is om vloeibare natuurlijk mest met lage N-P-K gehaltes Zoals 5-5-5 dit zou al een vrij hoge dosering voor ze moeten zijn. Ook maakt het verschil wat voor en water je gebruikt houdt er dan ook rekening mee dat met een verlaagde Ph waarde de voeding meteen wordt opgenomen. Wat wij geven is of regen of osmose water dat allebei lager in PH waarden is dan kraanwater. Met name osmose water kunt u het beste de helft van de aanbevolen dosis te geven van wat er op het etiket wordt aangegeven.

Bloeien

Het is heel erg leuk dat je Aglaonema pictum gaat bloeien helaas betekent dit voor veel gevallen dat er bladeren gaan afsterven. En er dus veel energie naar de bloem gaat wij raden daarom ook af om de bloemen weg te knippen. De kans dat er zaden in komen is heel erg klein. Wilt u toch meer Aglaonema pictum tricolor dan kunt u ze beter proberen te stekken. U moet dan wel beseffen dat dit ook niet heel erg makkelijk gaat zonder enige kennis en of hulpmiddelen.

Aglaonema pictum tricolor

Tricolor of bicolor

Onze zaailingen komen afkostig van 100% tricolor planten alleen is het zo dat het altijd mogelijk is dat er hier een bicolor uit groeid. De zaden komen namelijk uit een gebied waar ook de bestuivers rondvliegen. Ook kan aglaonema alleen via kruis bestoven worden wat betekent dat er minimaal 2 verschillnde planten nodig zijn om de bloem werkelijk te bestuiven. Vandaar dar er ook zo veel verschil in deze plantensoort zit. En helaas is het zo dat het vaak erg lang duurt voordat een plant laat zien wat het gaat worden. Alleen bij enkele gevallen wijst het zich zeker uit hier houden we uitterraard rekening mee.

Klik hier om terug te gaan naar de product pagina

Klik hier voor en kleine video van de Aglaonema pictum tricolor